Moottoripyöräily on moottoriajoneuvolla ajamista eli moottoripyörällä ajamista. Moottoripyöräily on erittäin suosittu vapaa-ajan harrastus etenkin miesten keskuudessa. Moottoripyöräily on ollut harrastustoiminnassa suosittua jo kautta aikojen ja sitä on harrastettu ikuisuudet. Moottoripyöräily on kuitenkin aikoinaan tullut suosituksi moottoripyöräjengien keskuudessa, joilla usein oli myös jonkinlaista rikollista taustaa. Tämän takia moottoripyöräilijöillä on ollut aikoinaan rikollisen maina ja he helposti edelleenkin saatetaan helposti olettaa moottoripyörällä ajavan henkilön olevan rikollinen.Tämä ei kuitenkaan ole enää nykypäivänä totta, nimittäin moottoripyöräilystä on tullut erittäin suosittu harrastus ihan vain tavallisten ihmisten joukossa. Usein siis nykypäivänä vastaan tulevat moottoripyöräilijät eivät ole millään tavalla mukana rikollisessa toiminnassa. Totta kuitenkin on, että Suomessa on edelleenkin olemassa tiettyjä rikollisjengejä, jotka käyttävät moottoripyöriä ja kutsuva itseään niin sanotuiksi moottoripyöräjengeiksi. Nämä henkilöt ovat kuitenkin hyvin usein helposti erotettavissa muista moottoripyöräilijöistä, nimittäin usein he kantavat selässään rikollisjengin logoa.Usein moottoripyörällä ajetaan pitkin kotimaan ja Euroopan mutkaisia maaseututeitä, joissa pääsee nauttimaan upeista maisemista. Moottoripyörä onkin aivan loistava tapa matkustaa kesäisin pitkin mutkittelevia teitä. Moottoripyörä tuo usein mukanaan vapauden tunnetta, jota moottoripyöräilyllä usein haetaankin. Moottoripyörällä ajaessa ei tarvitse keskittyä mihinkään muuhun kuin virtaavaan tuulen vireeseen, ajamiseen ja upeisiin maisemiin, joka tekeekin siitä erittäin vapauttavan harrastuksen. Usein myös moottoripyörällä haetaan vaarallisuuden tunnetta, joka tulee sen nopeasta vauhdista ja mutkittelevista teistä. Usein moottoripyörällä on mahdollista ajaa autoa nopeammin esimerkiksi vuoristossa, jonka takia vauhtia rakastavat valitsevatkin kulkuneuvokseen moottoripyörän auton sijaan. Moottoripyörällä tuodaan myös katu-uskottavuutta, nimittäin usein moottoripyöräilevät ihmiset katsotaan edelleenkin vaarallisiksi, jolloin se lisää hieman omaa persoonaa. Tällöin ihmisen on helppo saada itselleen lisää itsevarmuutta moottoripyörän ansiosta. Usein myös moottoripyöräilevät naiset katsotaan muita naisia vahvemmiksi ja usein myös seksikkäämmiksi.

Moottoripyöräily lasketaan yhdeksi vaarallisimmaksi liikkumismuodoksi, jonka takia sitä harrastavat hakevatkin vaarallisuuden tunnetta ja sitä kautta vaarallisia tilanteita. Henkilöautolla kulkeminen on tutkimusten mukaan todettu huomattavasti turvallisemmaksi ja suhteessa ajajamäärään, niin moottoripyöräonnettomuuksia sattuu huomattavasti enemmän ja usein ne ovat myös astetta vakavampia. Tämän takia moottoripyöräilyssä vaaditaankin suuria suojavarusteita ja ehdotonta kypärää. Moottoripyörällä kulkiessa kuuluisi käyttää erillistä moottoripyöräasua, joka onnettomuuden tultua suojaa moottoripyöräilijää ruhjeilta. Ilman tätä asua ja kypärää moottoripyörällä ajaminen on laitonta Suomessa ja siitä saa suuret sakot. Se onkin erittäin tärkeä ominaisuus, nimittäin onnettomuuden tultua, sinulla ei ole autoa tai muuta kulkuneuvoa suojaamaan asfaltilta. Moottoripyöräilyyn tarvitaankin erillinen ajokortti, jonka suorittamiseen täytyy ajaa ohjattuja moottoripyörätunteja.

Asiat, jotka hyötyvät moottoripyöräilystä

Moottoripyöräily on erittäin kiehtova laji monelle ja siitä onkin ollut hyötyä monille tahoille. Esimerkiksi moottoripyörällä ajaminen tekee sinusta usein paremman kuskin. Moottoripyörällä ajaessasi joudut keskittymään huomattavasti enemmän liikenteeseen, joka tekee sinusta myös paremman ajajan autolla. Sinulle tulee taito huomioida kanssa matkustavat automaattisesti ja huomaat jokaisen pienenkin liikkeen. Usein juuri motoristit väittävät autoilijoiden ajavan holtittomasti.Motoristit myös innostavat muotisuunnittelijoita ja ovat mukana luomassa muotia. Esimerkiksi motoristien suosimat nahkatakit ovat olleet jo pitkään muodissa ihan vain kanssa kulkijoillekin. Myös moottoripyöräilystä tutuksi tulleet muut nahka-asusteet ja housut ovat innostaneet muotisuunnittelijoita jo kautta aikojen.Motoristit ovat myös usein mukana erilaisissa hyväntekeväisyys tempauksissa ja usein panostavatkin siihen paljon. Motoristit ovat esimerkiksi ajamassa tärkeitä tavoitteita koulukiusaamisen lopettamiseksi ja kiertävät jatkuvasti eri kouluja puhumassa koulukiusaamisesta. He myös panostavat koulukiusaamisen jälkihoitoon ja pitävät yllä omia projektejaan asiaan liittyen. Usein ajatellaan motoristien olevan niitä lain vastaisia jengejä, mutta oikea moottoripyöräjengi on kuitenkin täysin päinvastainen.

Asiat, jotka hyötyvät moottoripyöräilystä
Asiat, jotka hyötyvät moottoripyöräilystä