Maailmassa riittää outoja urheilulajeja ja tietysti niissä myös kilpaillaan. Jos siis et ole vielä löytänyt sitä ominta lajiasi, saattaa kyse olla yksinkertaisesti siitä, ettet ole kuullut näistä ihmeellisyyksistä. Ehkä sinullakin on kilpaurheilu-ura edessäsi!

Extreme-silittäminen

Olisitko uskonut, että esimerkiksi niinkin arkisesta kotityöstä kuin silittämisestä voi kilpailla ihan oikean urheilulaijn merkeissä? Sillä urheilua silittämisestä todella tulee, kun sitä tehdään sellaisella asenteella kuin extreme-silityksessä tehdään. Silittäjät viedään mitä uskomattomampiin paikkoihin – ja he silittävät kilpaa. Silittää voi aiempien kilpailujen perusteella ainakin pimeissä luolissa, sademetsässä tai kuohuvassa joessa. Extreme-silityksen lajikuvaus sanookin lajin olevan ”viimeisin vaarallinen urheilulaji, jossa yhdistyy extreme-lajien ja ulkoilman tuoma jännitys sekä tyydytys, jonka tarjoaa hyvin silitetty paita”.

Varpaspaini

Varvaspaini on laji, josta harva on kuullut. Kyseessä ei silti ole mikään tämän vuoden villitys, vaan tätä lajia on harrastettu jo vuodesta 1975 lähtien. Laji keksittiin Englannissa Ye Olde Royal Oak -pubissa. Laji muistuttaa meille tutumpaa kädenvääntöä, sillä periaatteena on yhtä varvasta hyödyntäen taivuttaa kilpakumppanin varvas maahan. Tässä lajissa käydään tietenkin myös mestaruusotteluita.

Shakki-nyrkkeily

Toisinaan ihmeelliset lajit syntyvät kahden eri lajin yhdistelmästä. Melko epätodennäköisestä yhdistelmästä… Shakki-nyrkkeily tosiaankin vuorottelee shakin ja nyrkkeilyn välillä. Kisoissa on korkeintaan 11 kierrosta, joiden aikana voittajan täytyy tehdä shakkimatti tai tyrmäys. Shakkipisteiden mennessä tasan, nyrkkeilypisteet määrittelevät voittajan. Myös nyrkkeilyn päättyessä tasapistein, mustien nappuloiden pelaaja voittaa automaattisesti.

Shakki-nyrkkeily
Shakki-nyrkkeily

Uppopallo

Rugby on varsin haastava ja fyysinen urheilulaji jo ihan perusmuodossaan, mutta lisähaastetta lajiin saadaan, kun ottelut siirretään veden alle ja lajista muodostuu uppopallo. Käytössä on painava pallo, jota yritetään saada vastustajajoukkueen koriin. Molempien joukkueiden korit sijaitsevat altaan pohjalla. Laji on yllättävän jännä sekä pelaajille että katsojille, sillä painovoiman muuttuminen tekee hyvillekin pelaajille pelistä todella hankalan. Yleensä pallopeleissä pallo liikkuu eteen, taakse tai jommallekummalle sivulla, mutta tässä lajissa pallon voi odottaa lähestyvän myös ylhäältä tai alhaalta. Pelit käydään pääasiassa uima-altaan syvässä päädyssä, noin neljän metrin syvyydessä. Pelaajat tekevät noin 10-40 sekunnin sukelluksia ja käyvät välillä pinnassa ottamassa happea. Yhden pelaajan pelivuoro kestää 1-2 minuuttia. Joukkuetoverit voivat seurata peliä pinnalta snorkkelien avulla. Kaikilla pelaajilla on räpylät, joiden avulla liikkuminen vedessä on vaivattomampaa.

Kanavahyppy

Hollannissa pääsee puolestaan kokeilemaan kanavan ylittämistä hieman omituisin menetelmin. Kanavahypyssä, hollantilaisittain fierljeppen, kilpailijat ottavat vauhtia, juoksevat ja hyppäävät 8-13 metriä pitkän alumiinisen tangon päälle hieman seiväshypyn tapaan ja yrittävät päästä kanavan toiselle puolelle. Tanko ei pääse uppoamaan kanavan pohjamutiin, sillä tangoissa on litteä pyöreä pohja. Kansallinen kilpailu järjestetään vuosittain elokuussa ja samalla ratkaistaan Hollannin kanavahyppymestari. Tässäkään ei ole kyseessä mikään uusi laji, sillä perimätiedon mukaan ensimmäinen kilpailu kanavahypystä järjestettiin vuonna 1771. Virallisen urheilulajin statuksen se sai kuitenkin vasta vuonna 1957.

Suosukellus

Britannian Walesissa järjestetään joka elokuu suosukelluksen mestaruustapahtuma. Koska on kyse Britanniasta, on tämäkin urheilulaji keksitty tuopin ääressä. Ensimmäisen kerran suosukelluksen mestaruudesta kilpailtiin vuonna 1985 ja tämän jälkeen vuosittain on kilpailuihin riittänyt osallistujia. Kilpailu käydään 55 metriä pitkässä ojassa. Kilpailijoiden täytyy mennä ojan läpi kahdesti. Varusteina käytetään snorkkeleita ja räpylöitä, myös märkäpukua suositellaan. Perinteisiä uimavetoja ei saa kuitenkaan käyttää apuna etenemisessä. Suosukelluksessa on omat sarjansa miehille, naisille ja junioreille. Vuosittain tähän pähkähulluun kilpailuun osallistuu noin 150 ihmistä.

Tästä siis vain valitsemaan uutta suosikkilajia, voit löytää itsestäsi yllättävää lahjakkuutta!